berber

Workshop met Berber Soepboer

Screenprinting ‘DIY shirt/dress’

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 februari geeft kledingontwerpster Berber Soepboer een zeefdrukworkshop. Haar manier van ontwerpen en het bedrukken van kleding zullen de hoofdlijnen van de workshop vormen. Tijdens de workshop zal elke deelnemer haar/zijn eigen variatie van een shirt/jurk maken dat Berber heeft ontworpen.

Berber Soepboer ontwerpt o.a. kledingstukken die zich karakteriseren door de verschillende manieren waarop ze gedragen kunnen worden. De drager kan keuzes maken in hoe hij of zij het kledingstuk wil dragen en wordt daarmee mede-ontwerper van het kledingstuk.

Berber heeft haar eigen praktijk, runde drie jaar lang de winkel, galerie en studio Soepboer & Stooker en werkt wekelijks in de textielwerkplaats op de Rietveld Academie.

Het ’DIY (design it yourself) shirt/dress’ (geïnspireerd op het ‘1-2-3 jurkje’ van Ulf Moritz voor Weverij de Ploeg) is een patroon die na het drukken vermaakt kan worden tot een kledingstuk. Het basispatroon dat Berber heeft ontworpen kan door elke deelnemers op een eigen manier ingevuld worden, a la haar ontwerp voor de Inkleurjurk alleen dan met de zeefdruktechniek. Tijdens de workshop onderzoeken we verschillende soorten textiel en kleurcombinaties en zal Berber je de fijne kneepjes van het zeefdrukken op textiel leren.

Dag 1

– Ontwerpen invulling van eigen variant op het basispatroon.

– Drukken op verschillende soorten textiel en een keuze maken voor het eindproduct.

– Onderzoeken van verschillende kleurcombinaties.

Dag 2

– Voorbereiden van zeven en inkten.

– Drukken van eigen ‘DIY shirt/dress’ op zelf uitgekozen textiel en kleurcombinatie.

 

Practische informatie

Deelname voor deze workshop is mogelijk als je basis zeefdruk ervaring hebt.

Data: Vrijdag 22 en Zaterdag 23 februari from 10:00 to 17:00.
Kosten: €280
Inschrijving via: info@agalab.nl

*geinspireerd door ‘1-2-3 jurkje’ of Ulf Moritz for Weverij de Ploeg