Riso DIY in AGA LAB – Knust dependance

Wist je dat AGA LAB een DIY Riso werkplaats heeft? Het is een dependance van Knust uit Nijmegen.

Het is een zogenaamde Doe-Het-Zelf-Werkplaats waar je zelf aan de Riso machine staat. Hier kun je dus zelf je zine, boek, posters of ander grafisch drukwerk drukken. Na een introductie van een van de Knust medewerkers mag je zelf aan de slag.

 

Riso in het kort

Risografie is een moderne vorm van stencildruk, het is milieuvriendelijk en ideaal voor Zines, kleine oplages en grafisch drukwerk. De inkt is op basis van soja-olie (tegenwoordig ook rijst-olie) en droogt in principe niet. Er kan daarom alleen op ongestreken, ruw papier gedrukt worden dat de inkt als het ware opzuigt. Dit draagt bij aan de prachtige, heldere gedrukte kleuren die de techniek zo typeren.

 

A3 formaat  /  11 kleuren

– Op onze entresol staat de Riso MZ1070E. Je kunt hier A3 mee drukken.

– Er zijn 11 kleuren: geel, fluor oranje, fluor roze, rood, magenta, Medium blauw, cyaan blauw, teal, groen, grijs en zwart. Er is veel geschikt papier aanwezig en te koop in de werkplaats.

 

Afspreken?

Wil je een keer komen praten over je plannen of heb je een advies nodig bij een project dat je graag met Riso drukken wil?Dat kan. Op verschillende dagen zijn er medewerkers van Knust aanwezig die je advies kunnen geven. Mail voor een afspraak naar : drukwerk@extrapool.nl

Ook kun je een workshop volgen of een afspraak maken om individueel het werken met Riso te leren. Ook daarvoor kun je mailen naar: drukwerk@extrapool.nl