Lezing  “Transgenic prints” door Alicia Candiani bij AGA LAB – 13 juli 2016
In de context van de moleculaire biologie verwijst ‘transgenic’ naar organisme dat voortkomt uit ander bronmateriaal. Het draagt deels iets van het vorige organisme, maar is verder volledig nieuw en bevindt zich in een ‘in between’ status. Deze status ziet Alicia Candiani als metafoor voor de positie van hedendaagse grafiek; hoe de breedheid van de hedendaagse gedrukte media de traditionele parameters van dit veld afbreekt en de genen als het ware wijzigt.
Alicia Candiani is beeldend kunstenaar, curator voor diverse internationale biennales waaronder IMPACT en directeur van www.proyectoace.org

 


 

Symposium Analog Borders – 20 mei 2016
AGA presenteert haar lopend onderzoek en samenwerkingen op grond van Bio Art tijdens het symposium Festival Analog Borders (FAB). FAB is een festival en symposium dat gaat over de grenzen van grafiek. Georganiseerd door Grafische Werkplaats Den Haag. Tijdens dit symposium wordt ook de website van Platform Werkplaatsen gelanceerd. AGA is een van de initiatiefnemers van het Platform Werkplaatsen. De expositie Analog Borders duurt tot 26 juni.

 


 

Bio Art panel bij AGA LAB – 20 april 2016
Het panel is een kennismaking met diverse invalshoeken van Bio-Inkt/Kleur/Beeld, de werkwijze in het onderzoek, keuzes en ontwikkelingen. AGA gaat de komende periode samenwerken met de Waag op grond van Bio Art.

Kunstenaars/onderzoekers aan het woord:
* Eveline van der Ploeg
* Semâ Bekirovic
* Brecht Duijf
* Thomas Trum
* Monika Auch
* Naan Rijks
* moderator: Erika Sprey