Wie zijn we?

TEAM
BESTUUR

Mónica Waalwijk de Carvalho, voorzitter (grafisch ontwerper/ Artgrafica)
Jorn Konijn, bestuurslid (directeur Van Eesteren Museum)
Vivian Mac Gillavry, bestuurslid (beeldend kunstenaar, auteur, curator)
Vevi van der Vliet, penningmeester (zakelijk leider LIMA)

ASSISTENTIE

AGA LAB wordt naast de technische begeleiders ondersteund door ongeveer 20 vrijwilligers, assisterende kunstenaars en stagiaires.

VERTROUWENSPERSONEN

Sieta Keizer (coach/ mediator, Keizer Coaching)

RAAD VAN ADVIES

Sandra Boer, directeur Art Partner
Maze de Boer, beeldend kunstenaar
Edo Dijksterhuis, freelancejournalist & schrijver
Diana Krabbendam, directeur The Beach
Donna Wolf, directeur Deïska

ARTISTIEKE ADVISEURS

Sofie Dederen, director Frans Masereel Centrum & curator
Aukje Dekker, visual artist, co-initiator Eddy the Eagle Museum & Sexyland
Femke Dekker, curator & dj
Fleur van Dodewaard, art photography
Natasja Kensmil, visual artist

Over AGA LAB

HEDEN

MISSIE

AGA LAB biedt Amsterdamse, Nederlandse en internationale makers een context voor onderzoek, experiment en productie, met als specialisatie een breed scala aan grafische technieken. Wij kiezen voortdurende verkenning en experiment. Wij doen onderzoek naar een milieuvriendelijke en circulaire werkwijze in de grafische kunsten. Wij willen naast de bestaande ook nieuwe doelgroepen enthousiasmeren voor creatief vakmanschap.

Ons werkveld en netwerk is lokaal, nationaal en internationaal. Tegelijkertijd kiest AGA LAB voor een glokale aanpak door het verbinden van lokale en internationale talenten, culturele infrastructuren en bewoners. Met deze (inter)nationale netwerkrol en haar Artist in Residence programma stimuleert zij actief de mobiliteit en wisselwerking van (internationale) kunstenaarspraktijken.

VERLEDEN

AGA LAB is als ‘Amsterdams Grafisch Atelier (AGA)’ in 1958 opgericht als voorziening voor Amsterdamse kunstenaars die zich geen eigen grafisch atelier konden veroorloven. AGA LAB is nu uitgegroeid tot een goed geoutilleerd openbaar atelier en organiseert masterclasses, workshops, lezingen en presentaties. Het streven is om het medium vanuit zo veel mogelijk invalshoeken te onderzoeken. AGA LAB heeft zich ontwikkeld tot een laboratorium voor kunstenaars, ontwerpers en andere creatieve professionals die willen experimenteren met grafische techniek in de breedste zin van het woord.
Daarom heet het AGA vanaf het voorjaar van 2016 AGA LAB.