CULTURELE INSTELLINGEN
AGA LAB werkt samen met De Waag, WOW Amsterdam, Cascoland, Styling Academy Artemis, BNO, ROC Art + Design, Stedelijk Museum Amsterdam, de Rijksakademie, Gerrit Rietveld academie.

En is voorzitter van het Platform Ontwikkelinstellingen (POI) in Amsterdam. In oktober 2015 hebben 16 Amsterdamse kunstinstellingen zich verenigd en het POI opgericht. Deze sector werkt met jonge kunstenaars en nieuwe makers. Het zijn makers van cultuur, nieuwe vormen en experimentele kunst. De instellingen zitten in het begin van de keten met een spin-off voor het culturele veld. Doelen van het POI zijn onder andere crossovers met andere sectoren aangaan en samen werken bij overkoepelende thema’s als cultuureducatie en Amsterdam promotie. 

 


 

WERKPLAATSEN
AGA LAB is met het Sundaymorning@ekwc, Beeldenstorm, Frans Masereel Centrum en Transartists initiatiefnemer van een platform voor werkplaatsen voor professionele kunstenaars in Nederland en België: Platform Werkplaatsen.

 


 

RISO
Sinds eind 2014 beheert Knust in samenwerking met het AGA LAB een DIY Riso werkplaats! Knust is een bijzondere drukwerkplaats gevestigd in Nijmegen die zich sinds 1984 heeft gespecialiseerd in de stencildruk-techniek.

Knust is verbonden aan experimenteel podium Extrapool in Nijmegen en samen voeren zij regelmatig programma uit op het gebied van sound, art en print. Ook in samenwerking met AGA LAB vinden er 2 tot 3 keer per jaar workshops en programma-avonden plaats in AGA LAB. Houd de website en nieuwsbrief in de gaten voor aankomende workshops en events.