AGA LAB werkt met diverse organisaties samen; op het gebied van printtechnieken, residenties, andere culturele disciplines en educatie. Zowel lokaal als (inter)nationaal.

AMSTERDAMSE CULTURELE INSTELLINGEN
In oktober 2015 hebben een kleine twintig Amsterdamse kunstinstellingen zich verenigd en Platform Ontwikkelinstellingen (P_Oi) opgericht. Deze sector werkt met jonge kunstenaars en nieuwe makers. Het zijn makers van cultuur, nieuwe vormen en experimentele kunst. De instellingen zitten in het begin van de keten met een spin-off voor het culturele veld. Doelen van het POI zijn onder andere crossovers met andere sectoren aangaan en samen werken bij overkoepelende thema’s als cultuureducatie en Amsterdam promotie.

 

Aangesloten bij het platform zijn (in alfabetische volgorde): AGA LAB, Architectuurcentrum Amsterdam, CBK Zuidoost, De Appel, Don’t Hit Mama, Framer Framed, If I Can’t Dance, I Don’t Want To Be Part Of Your Revolution, LIMA, M4gastatelier, Mediamatic, NDSM-werd, P/////AKT, Pakhuis de Zwijger, Rijksakademie van beeldende kunst, STEIM, Submarine, The Beach, Veem House for Performance, Waag en WOW Amsterdam.

RISO
Sinds eind 2014 beheert Knust in samenwerking met het AGA LAB een doe-het-zelf Riso werkplaats! Knust is een bijzondere drukwerkplaats gevestigd in Nijmegen die zich sinds 1984 heeft gespecialiseerd in de stencildruk-techniek.

Knust Press is verbonden aan experimenteel podium Extrapool in Nijmegen en samen voeren zij regelmatig programma uit op het gebied van sound, art en print. Ook in samenwerking met AGA LAB vinden er 2 tot 3 keer per jaar workshops en programma-avonden plaats in AGA LAB. Houd de website en nieuwsbrief in de gaten voor aankomende workshops en events.

VERFPLANTEN-INKT
Painting Plants (oorspronkelijk: Blauwe Maandag) is een onderzoeksproject gericht op de vraag “Hoe maak je verf of inkt van planten, en hoe maak je deze bruikbaar voor verschillende druktechnieken”. Het project is in 2011 geïnitieerd door biologe en kunstenaar Naan Rijks. Medio 2013 is wetenschapper en docent Jeroen Snijdewint bij het project aangesloten. In 2017 is Lucila Kenny toegetreden, ervaren in het natuurlijk kleuren van textiel. Anno 2019 worden er meer dan 30 soorten planten gekweekt, welke gemeen hebben dat zij kleurstoffen of pigmenten bevatten. Het project wordt uitgevoerd onder de kap van het AGA LAB, en de planten worden gekweekt in de binnenplaats van broedplaats BOUW.

WERKPLAATSEN
Samen met Sundaymorning@ekwc, Beeldenstorm, Frans Masereel Centrum en Transartists is AGA LAB initiatiefnemer van een platform voor werkplaatsen voor professionele kunstenaars in Nederland en België: Platform Werkplaatsen.