Artist in Residence en Artist Without a Room programma

Het Artist in Residence programma van AGA LAB biedt een bijzondere context voor onderzoek, experiment en de ontwikkeling van nieuw werk: een zeer breed scala aan druktechnieken, technische expertise, een ruime gym als werkplaats, uitwisseling met (inter)nationale collega’s, de non toxische werkwijze, een stadslandbouwtuin met inktplanten en veel creatieve buren.

 

Visie binnen het AiR-programma: AGA LAB stimuleert onderzoek en experiment op het gebied van inkt, kleur en beelddragers, alsook cross-overs tussen andere disciplines en technieken.

 

Internationaal kunnen kunstenaars en ontwerpers zich aanmelden voor het Artist in Residence programma. AGA LAB nodigt met regelmaat kunstenaars uit met een specifieke onderzoeksvraag. Kunstenaars en ontwerpers worden daarnaast aangespoord om zelf een projectvoorstel aan te dragen bij AGA LAB. De twee AiR plekken zijn gevestigd in Broedplaats BOUW waar ook de werkplaats gevestigd is.

 

Als AiR heb je 24 uur toegang tot de werkplaats. Je hebt beschikking over de collectieve AGA LAB keuken. De kosten bedragen per maand €1250 voor de kleine kamer (20m2), €1450 voor de grote kamer (30m2) en €450 voor een residency zonder kamer. Voor meer informatie mail naar air@agalab.nl of bel 020-6252186

 

Download hier het inschrijfformulier voor de AIR programma’s. Als je je aanmeldt, worden je naam en portfolio toegevoegd aan onze lijst met kandidaten die door ons AiR-support team worden beoordeeld. Om de vier maanden komt de beoordelingscommissie bij elkaar: 15 januari, 15 mei en 15 september.

 

LET OP: De deadline van aanmeldingen voor een Artist in Residence in 2021 is door de beoordelingscommissie verschoven van 15 september naar 1 oktober 2020.

Download het inschrijfformulier