Artist in Residence en Artist Without a Room programma

Het Artist in Residence (AiR) programma van AGA LAB biedt een bijzondere context voor onderzoek, experiment en de ontwikkeling van nieuw werk: een zeer breed scala aan druktechnieken, technische expertise, een ruime gym als werkplaats, uitwisseling met (inter)nationale collega’s, de non-toxische werkwijze, een stadslandbouwtuin met inktplanten en veel creatieve buren.

 

Missie binnen het AiR-programma: AGA LAB stimuleert onderzoek en experiment op het gebied van inkt, kleur en beelddragers, alsook cross-overs tussen andere disciplines, materialen en technieken.

 

Internationaal kunnen kunstenaars en ontwerpers zich aanmelden voor het Artist in Residence programma. AGA LAB nodigt met regelmaat kunstenaars uit met een specifieke onderzoeksvraag. Kunstenaars, vormgevers, ontwerpers en fotografen worden daarnaast aangespoord om zelf een projectvoorstel aan te dragen bij AGA LAB. De twee AiR-gastverblijven zijn gevestigd in broedplaats BOUW waar ook de werkplaats gevestigd is.

 

Als AiR heb je 24 uur toegang tot de werkplaats. Je hebt beschikking over de collectieve AGA LAB keuken.
De kosten* bedragen per maand:

  • € 1.450,– voor de grote kamer (30m2, zie foto’s hieronder);
  • € 1.250,– voor de kleine kamer (20m2, zie foto’s hieronder);
  • € 650,– voor een duo werkverblijf zónder kamer;
  • € 450,– voor een verblijf zónder kamer.

 

*Materiaalkosten zijn niet inbegrepen in de prijs van de residentie en moeten worden betaald door de kunstenaar.

 

Download hier het inschrijfformulier voor een AiR programma. Als je je aanmeldt, worden je naam en portfolio toegevoegd aan onze lijst met kandidaten die door ons AiR-supportteam worden beoordeeld. Om de drie maanden komt de beoordelingscommissie bij elkaar: 15 januari, 15 april, 15 juli en 15 oktober.

 

Voor meer informatie mail naar air@agalab.nl of bel 020-6252186.

Download het inschrijfformulier

Grote kamer (30 m2)

Kleine kamer (20 m2)