Het Artist in Residence programma van AGA LAB biedt een bijzondere context voor onderzoek, experiment en de ontwikkeling van nieuw werk: een zeer breed scala aan druktechnieken, technische expertise, een ruime gym als werkplaats, uitwisseling met (inter)nationale collega’s, de non toxische werkwijze, een stadslandbouwtuin met inktplanten en veel creatieve buren.

 

Visie binnen het AiR-programma: AGA LAB stimuleert onderzoek en experiment op het gebied van inkt, kleur en beelddragers, alsook cross-overs tussen andere disciplines en technieken.

 

Internationaal kunnen kunstenaars en ontwerpers zich aanmelden voor het Artist in Residence programma. AGA LAB nodigt met regelmaat kunstenaars uit met een specifieke onderzoeksvraag. Kunstenaars en ontwerpers worden daarnaast aangespoord om zelf een projectvoorstel aan te dragen bij AGA LAB. De twee AiR plekken zijn gevestigd in Broedplaats BOUW waar ook de werkplaats gevestigd is.

 

Als AiR heb je 24 uur toegang tot de werkplaats. Je hebt beschikking over de collectieve AGA LAB keuken. De kosten bedragen per maand €675 voor de kleine kamer (20m2), €745 voor de grote kamer (30m2) en €350 voor een residency zonder kamer. Voor meer informatie mail naar info@agalab.nl of bel 020-6252186

 

Beschikbaarheid in 2019, last minute:

  • kamer van 30 m2: Augustus, September, Oktober (aanvraag voor 1 maand is ook mogelijk. Er geldt een korting voor augustus).
  • residency zonder kamer: gehele jaar

 

Download hier het inschrijfformulier voor het reguliere AIR programma.

 

OPEN CALL – AANMELDEN IS NIET LANGER MOGELIJK

‘PUSHING THE MARGINS’ 2019/2020

AGA LAB nodigt kunstenaars van alle disciplines uit. (Aanmelden is niet langer mogelijk!)

 

Beschrijving van het Residency programma
Met de open call ‘PUSHING THE MARGINS’ willen we graag de benadering van het medium ontsluiten en iteratief onderzoek, experimenten en cross-overs stimuleren.

 

Het residency biedt Nederlandse en internationale kunstenaars de mogelijkheid om te wonen en werken in een studiogebouw tussen andere kunstenaars. Het doel van de residency is om de mobiliteit van kunstenaars te vergroten en de culturele uitwisseling te bevorderen die parallelle praktijken verbindt.

 

Amsterdam heeft een levendige art scene met veel door kunstenaars gerunde initiatieven, galeries en expositieruimtes.

 

Duur van Residency
Twee maanden.

 

Disciplines, werkuitrusting en assistentie
Kunstenaars die in andere disciplines werken dan de grafiek, worden met name aangemoedigd om zich aan te melden. Bij het toepassen van marges als strategie kan het een krachtig concept zijn.

 

We moedigen deelnemers aan om onconventionele manieren van onderzoek te ontwikkelen en innovatieve vormen van presentatie van de resultaten te ontdekken, hun kennis te delen en uit hun ‘comfortzones’ van het verwachte niveau te stappen.

 

Ruimtes
AIR 1 en 2 zijn geschikt voor één kunstenaar, in AIR 2 is het mogelijk om bij een partner / kunstenaar te verblijven. De keuken wordt gedeeld met de reguliere kunstenaars en het personeel van AGA LAB.

 

Vergoedingen en ondersteuning
Studio- en materiaalkosten: betaald door de kunstenaar

 

Tentoonstellingsruimte
Beschikbaar

 

Verwachtingen van de kunstenaar
Presentatie aan het einde van de residency.

 

De geselecteerde artiest is verantwoordelijk voor zijn / haar internationale reizen, zoals visum- en ziektekostenverzekeringen, evenals een aansprakelijkheidsverzekering.

 

Aanmeldingsinformatie
Deadline aanmelding: 1 februari 2019

 

Technische ondersteuning: beschikbaar

 

Download alstublieft het OPEN CALL-inschrijfformulier en stuur ons uw aanvraag als één pdf-bestand naar info@agalab.nl met ‘PUSHING THE MARGINS’ in het onderwerp.

 

Inclusief
1. Vul de contactgegevens in
2. Link naar website
3. Beschrijf je onderzoek / projectplan ‘PUSHING THE MARGINS’ (max 200 woorden)
4. Korte motivatie waarom uw project overeenkomt met onze oproep (max. 100 woorden)
5. Voorkeur twee maanden tussen 1 september 2019 – 31 augustus 2020
6. Relevante afbeeldingen of portfolio
7. CV (hoofdpresum)