AIR expositie – Natisa Jones en Janek Koza

Op vrijdag 21 mei laten kunstenaars Natisa Jones en Janek Koza prenten zien die ze hebben gemaakt tijdens hun residentie bij AGA LAB.

Locatie: Galerie Bouwput (Ferdinand Huyckstraat 74, Broedplaats BOUW)
Tijd: 16-19 uur

Natisa Jones is een beeldend kunstenaar die met een fascinatie naar het creatieve proces kijkt, dat in haar werk vaak een verkenningspunt wordt. Ze is geïnteresseerd in sociale dynamiek, dagelijkse activiteiten en probeert een hechte relatie tot stand te brengen tussen haar persoonlijke ervaringen en creatieve praktijk. Urgentie en openhartigheid speelt een belangrijke rol bij de totstandkoming van haar werk, waarin ze tekenen en tekst behandelt met een dagboekaanpak, als een oefening van zelfreflectie in haar zoektocht naar identiteit.

Hoewel haar werk kan beginnen vanuit een intieme ruimte – persoonlijk van aard – streeft ze ernaar de universele waarde te behouden en een open dialoog achter te laten. Uiteindelijk is het de bedoeling om een ​​gedeelde ervaring te verwoorden en te overwegen. Het privé, geïsoleerde zelf en het zelf als onderdeel van een collectief: confronteer elkaar in dit proces. ze probeert deze dualiteit in elk aspect van haar werk te benadrukken.

Tijdens haar residentie verwerkte ze zeefdruk in haar schilderpraktijk en resulteerde in een reeks monochrome tekeningen op papier.

Janek Koza is een beeldend kunstenaar uit Polen. Hij heeft Master of Arts in schilderkunst en nieuwe media. Zijn werk neemt de vorm aan van tekenen, cartoons en animatie. Deze kunstenaar is geïnteresseerd in het gebruik van onvolkomenheden, vuil, geluiden en onverwachte effecten als onderdelen van zijn werk. Zowel in de vorm als in de inhoud. In zijn werk is een verkenning van de banaliteit, lelijkheid en belachelijkheid van de omringende wereld.

Tijdens zijn residentieperiode heeft Janek Koza een verzameling prenten en stripboeken gemaakt met de Riso-techniek. Het omzetten van zijn tekeningen in afbeeldingen bood hem mogelijkheden voor onverwachte fouten en vergissingen. Door zich deze fouten toe te eigenen, te experimenteren, kleuren te kiezen, te dupliceren en te kopiëren, formuleerde hij subtiele esthetische relaties die de norm van het maken in de traditionele zin uitdagen.


Geplaatst

in

door

Tags: