Artist@Work – Alba Páramo


Naam: Alba Páramo

Beroep: beeldend kunstenaar, met focus op etsen en zeefdruk

Achtergrond: De eerste carrière-keus van Alba was balletdansen, dit was helaas van korte duur. Ze is hierna langzaam in de kunstwereld terecht gekomen, onder andere omdat ze daarin is opgegroeid en dit daarom voor haar heel natuurlijk voelde.

Instagram: @albaparamoart

Hoe ben je bij AGA LAB terecht gekomen?

Ik verhuisde van New York naar Amsterdam en was op zoek naar een grafische werkplaats. Ik googelde letterlijk ‘workshop printmaking’ en AGA LAB verscheen als zoekresultaat.

Hoe lang kom je al naar onze studio?

2 jaar

Waar werk je nu aan? Wat is je voornaamste medium?

Ik ets voornamelijk en heb onlangs mijn kledingmerk genaamd Alba Paramo Studio gelanceerd. Het bestaat uit beperkte edities van sweatshirts en t-shirts met zeefdruk.

Voorlopig ben ik ook bezig met het uitbreiden van mijn portfolio.

Wat is je doel bij AGA LAB?

Om mijn techniek als graficus te blijven ontwikkelen en te leren van de andere kunstenaars die hier komen werken. Ik zou graag verder willen gaan in de lithografietechniek.

Wat is je proces?

Ik plan niet echt dingen. Als ik een idee heb, begin ik gewoon en zie dan waar het naartoe gaat. Meestal kies ik eerst de techniek en daarna komt een idee wat ik uitwerk.

Wie of wat inspireert jou?

Ik ben erg geïnspireerd door dromen en dieren. Ook door pre-Columbiaanse kunst, Mexicaanse en Egyptische kunst. Ik heb een diepe gehechtheid aan mijn Mexicaanse afkomst en de manier waarop ik ben opgevoed: trots zijn op je eigen cultuur en deze in stand houden. Bovendien ben ik altijd gefascineerd geweest door het oude Egypte.


Beeldmateriaal: 

  • kop: El Sueño de Salva II, Alba Páramo, aquatint gouache en goudpigment
  • bovenaan artikel: Alba Páramo aan het werk in AGA LAB
  • onderaan artikel: El Gallo Azul, Alba Páramo, hard ground etching

Geplaatst

in

door

Tags: