‘Color Talks’, een expositie door PlusTwo

‘Color Talks’ Expositie door Plus Two (Onderdeel van East Type West Type)

‘Color Talks’ is onderdeel van een serie van exposities die de cognitievebetekenis van de dagelijkse kleuren verkent, hoe ze het object waarnemen en bijdragen aan het maken van onze sociaal-politieke realiteit. Bij het onderzoeken van ons begrip van kleur en van de realiteit door kleur, zijn er veel vragen gesteld over hun veranderlijk karakter, psychologische eigenschappen, sociologische betekenis en gecomputeriseerde codificatie.

In samenwerking met AGA LAB doet dit werk een poging de kaartvorming van de kleuren die we ervaren in onze perceptie van de visueel werkelijkheid te onderscheiden van die sociaal gecreëerd zijn. De tentoonstelling verkent (ook wat er verder ligt) de pure ervaring van kleur als een uniek visueel kenmerk, van de functie in onze cognitie en betekenisconstructie.

Geïnspireerd door het werk van Lara Captan, probeert dit werk de regels, beperkingen en beperkingen die door onze eigen waarneming worden opgelegd, te identificeren, te proberen om zich daarvan los te koppelen en de wereld anders te herinterpreteren. Het gebruik van print, verf en ontwerp helpt het idee van een wereld alleen waargenomen door filters en overlays van kleur bovenop elkaar te accentueren en zet dus vraagtekens achter objectieve cognitie.

Gemaakt door Plus Two, een creatief, samenwerkend, experimenteel collectief in Caïro onder leiding van Mohammed Farahat en Omar Houssien.

 

Opening: maandag 12 juni om 16.30 – 18.00 uur 

Oude Turfmarkt 129 Amsterdam

Met dank aan: Bijzondere Collecties Universiteit van Amsterdam, Framer Framed, Lara Captan en mogelijk gemaakt door: AFK, PBCF, Gemeente, GWA, Podium Mozaïek, AGA LAB

overleg


Geplaatst

in

door

Tags: