EXPOSITIE: AIRs, Internationale Studentuitwisseling (VS) en Stagiairs

De Artists in Residence, Internationale Studentuitwisseling (VS) en de stagiais exposeren hun werk op maandag 29 mei van 17:00 – 19:00 bij AGA LAB.

 

AiRs: Atta Kwami (GHAN) en Pamela Clarkson (GB), Louise Captein (NL/VS)

Uitwisseling/Werkweek: 12 studenten van Appalachian State University  New Arizona, met professoren Scott Ludwig en Tricia Treacy

Stagiaires: Amber Schrama, Sarah Faasse


Atta Kwami (GHAN)

De residentie bij AGA LAB heeft mij de kans gegeven te werken aan AGENDA X, een kunstenaars boek dat uitvinding onderzoekt en de wisselkwerking van de vorm van de letter ‘x’ in kunst, architectuur en de stedelijke en landelijke ervaringen in Afrika, Europa en Amerika. AGENDA X bestaat uit twaalf etsen, gedrukt op BFK Rives 250 gsm, in een editie van vijf exemplaren en twee proeven.

AGENDA X verkent de taalkundige architectuur uit Ghanese steden: Sirigu, Navrongo, Bolgatanga, Zuarungu, Amedzofe, Somanya, Ho, Kumasi en Accra. Het is ook geïnspireerd door stedelijke ervaring in de VS, in het bijzonder New York en Washington, DC, en in Nederland voornamelijk Amsterdam: in het Verenigd Koninkrijk: Londen, Loughborough, Leicester, Manchester en Nottingham.

Atta


Pamela Clarkson (GB)

Mariam en Waleria woonden in 1989 in Mali in een gezamenlijk huis waar ik enkele maanden verbleef:

Ik heb ze goed leren kennen. De twee vrouwen vonden het leuk getekend te worden en aangezien ik geen camera of geen boeken had, heb ik een geïllustreerd boek om hen heen geschreven. Dat manuscript heeft 28 jaar in een doosbestand gelegd. Het verblijf in AGA LAB heeft mij de gelegenheid gegeven om de vele gezichten van Mariam en Waleria opnieuw te configureren. Om opnieuw met die gezichten vertrouwd te raken door het trage tempo van steenlithografie, heeft me geholpen om door mijn eigen stijl te snijden en de kwetsbare en bloedige karakters van de vrouwen aan te raken, die zo veel krachtiger zijn dan mijn vertellingen van hen.

 

Pamela


Louise Captein (VS/NL)

Ik ben geïnteresseerd in poëtische vorm en mysterieuze inhoud. Mijn abstracte en semi-abstracte werk communiceert opzettelijk speelsheid, toeval, optimisme en overtuiging. Het viert ook kleur en veelvoud aan betekenis. Mijn proces van maken kan lang of kort zijn, maar het is bijna altijd meanderend en zelden lineair. Ik zie mijn werk als een getuigenis van de effecten van verandering, evenals een uitdrukking van bekwaamheid, natuurlijkheid, flow en esthetische oplossing.
copy


Appalachian State University (VS)

Scott Ludwig & Tricia Treacy, hoogleraren aan de afdeling Graphic Design en Printmaking, organiseerden deze internationale werkweek met 12 studenten. Gedurende deze weken bezochten ze de Jan van Eyck Academie, Universiteit van Amsterdam, en hebben ze gewerkt bij Grafisch Werkcentrum Amsterdam en AGA LAB. Onze buurman WOW-Amsterdam heeft hen van hun bedden voorzien. Bij hun definitieve presentatie tonen ze een blauwdruk van de publicatie, waarin zij letterpress, digitaal, lino en toyobo hebben gebruikt. De studenten presenteren hun werk en delen hun ervaringen.

US

 


Amber Schrama

Stagiaire, GLU Graphic Design, Utrecht

Tijdens haar 5 maanden durende stage bij het atelier, heeft Amber zich vooral gericht op de promotionele kant van AGA LAB gericht, hieronder vallen het verzorgen van de website, nieuwsbrieven en AGA’s Facebook-account. Tegelijkertijd heeft ze een aantal eigen werken gecreëerd, waaronder een serie vrouwenportretten en een portfolio voor voormalig AIR Hage Mukwendje (NAM).

Hage Portfolio Spread 2


Sarah Faasse

Stagiaire, ROC Art&Design, Amsterdam

In de stageperiode van de afgelopen 5 maanden bij AGA LAB, heeft Sarah zich voornamelijk gericht op portfolio uitbreiding en grafisch illustreren. In haar werk zoekt ze vooral strakke vormen en licht contrast op.

sarah

 


Geplaatst

in

door

Tags: