Finissage CMD P For 2079

Finissage met rondleiding door ooooo en panelgesprek met o.a. grafisch ontwerper Roosje Klap en kunsthistoricus Sacha Bronwasser

AGA LAB, grafische maakplek voor kunstenaars, bestaat 60 jaar en dat vieren we met een tentoonstelling in het Allard Pierson: Cmd P for 2079, een futuristische reis door de wereld van print. Het gaat over print in het jaar 2079. De internationale kunstenaars in de expositie hebben verhaallijnen gecreëerd rondom de rol van print, 60 jaar vooruit speculerend. Kunstenaars: ooooo, Karin Ferrari (1982, IT/AT), Emre Hüner (1978, TR/NL), Åbäke (2000, UK).

 

Zondag 19 januari is de finissage van de expositie. We gaan dan in een gesprek o.l.v. Sacha Bronwasser, gaan Roosje Klap en Marco Zwaan door op de vraag over de betekenis van print in 2079, gezien o.a. vanuit de onstuitbare digitalisering van de samenleving en voortschrijdende monopolisering van digitale communicatie.
Sacha Bronwasser is schrijver, spreker, kunsthistoricus en curator. Als kunstjournalist schreef ze lange tijd voor de Volkskrant. Onlangs verscheen haar romandebuut ‘Niets is gelogen’. Sinds 2016 is Bronwasser werkzaam als redacteur en host zij de Amsterdamse live kunsttalkshow Stampa.

Roosje Klap is grafisch ontwerper, die continu de grenzen van het werkveld opzoekt en onder andere middels haar PhD onderzoek deze ter discussie wil stellen. Naast het werk in haar studio ARK.Amsterdam is ze co-hoofd van de afdelingen Graphic Design (BA) en Non Linear Narrative (MA) bij de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag.

Marco Zwaan is directeur van Zwaan Printmedia (drukwerk en digitale content) en Lenoirschuring (studio en drukkerij voor ontwerpers) en Zwaan Printmedia. Twee bedrijven die zich bezighouden met het printmedium in de moderne tijd.

 

Programma 19 januari:

14.00u – Rondleiding van ooooo ‘it’s quine time’ – langs installaties van de kunstenaarsconstellatie ooooo met algemene introductie op de expositie door Tanja Bladt-Cohen.

15.00u – Panelgesprek Print in 2079 met Roosje Klap en Marco Zwaan, o.l.v. Sacha Bronwasse

Nieuwjaarsdrankje na.

 

Tickets voor de finissagehttps://allardpierson.nl/events/finissage/
Heb je een museumkaart? Dan krijg je gratis toegang. Wil je verzekerd zijn van een plaats bij de rondleiding en/of het panelgesprek, mail dan naar pr@agalab.nl.

Locatie: Allard Pierson Live, Oude Turfmarkt 127-129

Ga naar https://allardpierson.nl/events/finissage/ om je ticket voor de tentoonstelling incl. finissage te bestellen.
Heb je een museumkaart? Dan krijg je gratis toegang. Wil je verzekerd zijn van een plaats bij de rondleiding en/of het panelgesprek, mail dan naar pr@agalab.nl.

 

 


Geplaatst

in

,

door

Tags: