Maken in AGA LAB: Plantaardige Verf

… en onderzoek naar de toepassing in druktechnieken

Vanuit de ervaringen opgedaan in het onderzoeksproject Blauwe Maandag wordt zaterdag 28 oktober een workshop georganiseerd. Hierbij wordt ingegaan op het proces: van het kweken van de verfplant, naar het maken van de verfpasta, tot het toepassen in een druktechniek.

In de workshop gebruiken we kleuren van planten die in dit jaargetij aanwezig zijn. Ook werken we met poeders van algen, kurkuma en indigo.

Tijdens de workshop gaan we in op de keuze van het bindmiddel: deze is afhankelijk van de verfstof en is bepalend voor de manier van werken. In de loop van de middag gaan we proeven van vlakdruk (zeefdruk) en hoogdruk (linoleum) ervaren.

We delen kennis over het onderzoek naar de variatie van kleuren in de tijd: sommige kleurverbindingen zijn jarenlang stabiel, maar anderen zich gedragen als levende kleuren en veranderen.

Je zult ervaren dat het drukken met plantaardige verf of inkt een intensieve en bewuste werkwijze vergt. We zoeken deelnemers die zich graag laten verrassen!

De workshop wordt geleid door Lucila Kenny, Jeroen Snijdewint en Naan Rijks.

Datum: zaterdag 28 oktober
Tijd: 10:00 – 16:30
Kosten: € 185,-
Aantal deelnemers: 8
Inclusief: papier, kleurstoffen, bindmiddelen, voorbewerkte zeefdrukramen en linosnedes, gebruik van lopers en paletmessen
Info: naanrijks@live.nl


Geplaatst

in

door

Tags: