Masterclass EYE CANDY – Zeefdrukken met Michiel Schuurman

Masterclass tijdens het Pinksterweekend (zaterdag 19 en zondag 20 mei) over de caleidoscopische mogelijkheden van kleur en design in zeefdruk met de gelauwerde ontwerper en zeefdruk expert Michiel Schuurman.

Zeefdruk is voor velen een van de makkelijkste of meest toegankelijke print-techieken: totdat je de zeefdrukken van Michiel Schuurman op je in laat werken!
De sprankelende kleuren spatten van het papier, in een vorm die hallucinerend werkt door de gedetailleerde schema’s die in elkaar overlopen in kleur en vorm.
Dit is techniek die niet zomaar onder je handen ontstaat – hier is over nagedacht, het is voorgebroed en wordt gestuwd door de mogelijkheden in de digitale preproductie en de techniek die zeefdruk dus ook in zich bergt. Dit zijn de ‘geheimen’ van Michiel Schuurman. En daarover gaat het in deze masterclass.

Dag 1 Stencildruk
In dit gedeelte leer je spelenderwijs omgaan met transparante kleurvlakken, het nadenken in lagen en werken met contrasten in vorm en kleur. Je gaat aan de slag met de stencildruktechniek waarmee in hoog tempo geëxperimenteerd kan worden.

Dag 2 Zeefdrukken
De focus ligt op het drukken en nadenken in vierkleurendruk. We gaan aan de slag met de CMYK kleuren en leren hoe je de films moet voorbereiden in de computer. We gaan met rasters drukken gecombineerd met volvlakken en lijntekeningen. Ook leer je hoe je de problemen tijdens het drukken kunt oplossen.

Praktische info
Voorwaarde: actuele kennis en ervaring in zeefdruk.
Data: 19 en 20 mei
Kosten: € 365,-
Aanmelden via: info@agalab.nl
Max aantal deelnemers: 6 personen


Geplaatst

in

door

Tags: