Masterclass Foto-ets “Van iPad naar koperplaat” met Glenn Brown en Mike Taylor (GB)

Op de eerste dag van de tentoonstelling van Glenn Brown – Rembrandt: After Life in Museum het Rembrandthuis, organiseert AGA LAB in samenwerking met het Rembrandthuis een masterclass met Glenn Brown en zijn meesterdrukker Mike Taylor (uitgever Pauper press).
Brown is internationaal vermaard om zijn intrigerende en confronterende werk en geïnspireerd op het werk van oude meesters, waaronder Rembrandt. Brown eigent zich het werk van Rembrandt en zijn tijdgenoten op een meedogenloze en brutale manier toe.

Brown en Taylor ontwikkelden gezamenlijk een interessant proces hoe het digitaal beeld te vertalen naar foto-ets. Brown is bekend om zijn gelaagde ets techniek (zie beeld). Voor foto-ets wordt het beeld van de iPad van Brown eigenzinnig vertaald naar film, op zo’n manier dat de fotografische lijnen uiteindelijk de koperplaat op subtiele wijze via ets sieren. In deze masterclass vertelt Brown over zijn werk en de visuele vertaling naar druktechnieken en papier. Taylor neemt ons mee in de technische details, van het maken van de film en toont vervolgens deels op film, deels in het echt hoe het drukproces wordt voltooid. Er is voldoende tijd voor het stellen van vragen.

Brown heeft zijn internationale statuur opgebouwd als één van de belangrijkste YBA’s (Young British Artist). Samen met kunstenaars als Damien Hirst en Tracey Emin nam Brown deel aan de tentoonstelling Sensation in de Royal Academy of Art in Londen in 1997. Zijn werk geniet brede erkenning en was dit jaar te zien in drie solotentoonstellingen in de Verenigde Staten en Frankrijk. De tentoonstelling loopt van 27 januari t/m 23 april 2017 in Museum Het Rembrandthuis.

Vrijdag 27 januari van 12 tot 16 uur inclusief koffie, English tea en borrel na afloop.
Deelnemersbijdrage: € 25
Aanmelden: info@agalab.nl
Adres: De Roos van Dekamaweg 7
Met dank aan Museum Het Rembrandthuis


Geplaatst

in

door

Tags: