Nieuwe directeur AGA LAB

Bestuur en medewerkers hebben unaniem gekozen voor Arend-Jan Weijsters (1961) als de nieuwe directeur van het AGA LAB per 1 januari 2021. Weijsters volgt interim-directeur Geert Schriever op die het afgelopen jaar deze functie waarnam. AGA LAB ontwikkelde zich sinds de oprichting in 1958 van een ambachtelijke werkplaats tot een multidisciplinair grafisch productiecentrum.

 

Weijsters was eerder directeur van het Nationaal Glasmuseum Leerdam, waar hij na de verbouwing een professionalisering doorvoerde. Het museum werd toen voor het eerst opgenomen in de culturele Basisinfrastructuur (BIS 2013-2016) van het Ministerie OCW. Aansluitend was hij directeur van Museum Het Valkhof waar hij de gevestigde cultuur in het museum openbrak en de aangetaste organisatie herstelde. Vóór die tijd werkte hij in diverse leidinggevende functies bij onder meer het Rijksmuseum, ABN AMRO Kunststichting, het Stedelijk Museum, het Van Abbemuseum en W139.

 

Arend-Jan Weijsters heeft een brede inhoudelijke en zakelijke ervaring wat hem erg geschikt maakt om de rol van het AGA LAB te versterken. “Ik zie het AGA LAB als een dynamische werk- en pleisterplaats die initieert, faciliteert en verbindt. Bij uitstek dé werkplek voor kunstenaars, vormgevers en fotografen om hun werk middels grafische technieken te onderzoeken, produceren en verder te ontwikkelen”.

 

“Het creatieve proces heeft mij altijd geboeid en daarom wil ik het belang van het AGA LAB verder benadrukken. Zonder goed geoutilleerde en functionerende werk- en broedplaatsen, immers geen experimenten en talentontwikkeling in de kunst. Mijn primaire doelstelling is om de positie van AGA LAB te versterken, zodat nieuwe en gevestigde makers in een inspirerende omgeving kunnen werken, experimenteren en kennis kunnen uitwisselen”.

foto: Arend-Jan Weijsters, © Gert Jan van Rooij


Geplaatst

in

door

Tags: