Open Call for Artists | Kunstenaarsboek 2023

Ben jij totaal enthousiast over kunstenaarsboeken? Geniet je van de inspirerende sfeer onder kunstenaars bij AGA LAB? En wil je komend jaar een nieuw kunstwerk maken waarmee we als groep kunnen exposeren? Dan nodigen we je van harte uit om mee te doen met het volgende project.

Met het project To the sweet murmur of leaves nodigen we kunstenaars uit om aankomend jaar een kunstenaarsboek te maken. Zowel kunstenaars die vaker werk maken in de vorm van een boek als ook kunstenaars voor wie de boekvorm nog nieuw is, worden van harte uitgenodigd deel te nemen. Ook alle druktechnieken zijn welkom.

Kunstenaarsboek 2023

Met dit project hebben we de intentie hedendaagse kunstenaars de ruimte te geven om te laten zien welke kracht een kunstenaarsboek anno 2023 heeft. Welke mogelijkheden biedt deze kunstvorm? Hoe verhoudt het zich tegenover een videowerk, een schilderij of een installatie? Zowel klassieke uitvoeringen als boeken die de grenzen opzoeken zijn welkom.

De relatie tussen mens en jaargetijden

Daarnaast hebben we dit project een inhoudelijk thema meegegeven. Zowel om de kunstenaars een vertrekpunt te bieden maar ook om de deelnemers uit te nodigen op hun eigen beeldende of verhalende manier hun visie op de relatie tussen mens en de veranderende jaargetijden te geven. We hebben een zeer bekende en breed verbreide verhaal gekozen dat zich eind achttiende eeuw afspeelt in Europa en verhaalt over de relatie tussen een man en het elk seizoen veranderende land. Het is de tekst van de cyclus van vier vioolconcerten gecomponeerd door Antonio Vivaldi: De vier jaargetijden. Hoe lezen we deze tekst tegenwoordig? Kunstenaars zijn vrij om er hun eigen interpretatie aan te geven. Zo kunnen we ons ook goed voorstellen dat het boek louter het voorjaar bezingt of dat hedendaagse stemmen zoals die van Merlin Sheldrake of Robin Wall Kimmerer in het boek tot leven komen.

Criteria voor deelname:

  • Professionele kunstenaars uit alle disciplines worden uitgenodigd deel te nemen.
  • Het is de bedoeling dat de prenten in de werkplaats van AGA LAB worden gedrukt. Daarbij staat de techniek vrij.
  • De oplage bestaat minimaal uit 5 exemplaren zodat er minimaal twee exemplaren voor tentoonstellingen ingezet kunnen worden en er één exemplaar voor verkoop aangeboden kan worden.

Deadlines:

  • De deadline voor aanmelding is 5 februari 2023. Stuur een korte beschrijving van je project en een werktitel en de verwachte druktechniek naar: boekenproject2023@gmail.com
  • We beginnen dit project rond de dag van de boekdrukkunst: 15 maart 2023.
  • De kunstenaarsboeken dienen op 3 september 2023 klaar te zijn. Vanaf die datum vragen we twee exemplaren bij je op om deze tijdens exposities te tonen.

* De tekst van de vier jaargetijden hebben we beschikbaar in een Nederlandse, Engelse en Italiaanse versie. Deze krijg je van ons na aanmelding.

Ter inspiratie een aantal kunstenaarsboeken:

Lees meer over dit werk via:

alexandrahedberg.com


Lees meer over dit werk via:

hermadeenen.nl


Lees meer over dit werk via:

maartenschuurman.cargo.site


Lees meer over dit werk via:

www.barbaracolle.nl


Voor vragen over dit project kun je een e-mail sturen naar: boekenproject2023@gmail.com


Geplaatst

in

door

Tags: