EXPOSITIE “AGA LAB PRINT 60 JAAR”

Vrijdag 28 september om 17:00, BOUWput gallery
In het kader van de 60 jarige houdbaarheid van AGA LAB, zoomen we nu in op het thema vergankelijkheid.
Presentatie Weathering Prints, 3 channel video van Ursula Neubauer,
Painting Plants door Naan Rijks en Lucila Kenny
Met een drankje
Locatie: Ferdinand Huyckstraat 74, of via ingang AGA LAB
En expositie
Met ruim 100 kunstenaars, opening door de Stadsdeelvoorzitter en een ronde tafelgesprekM

Meer informatie:
Weathering prints van Ursula Neubauer, een 3-channel video. Ursula stelde haarzelf de vraag over hoe je oude oplages kunt verwerken tot iets nieuws. Wat doen we met al die kunst? Weathering prints is een installatie waarin de vergankelijkheid opgezocht wordt, met ruim 60 prints in 40 jaar gemaakt voornamelijk in AGA LAB.

Painting Plants van Naan Rijks en Lucila Kenny. Een onderzoeksproject over de toepasbaarheid en de tijdelijkheid van plantaardige kleuren in verschillende druktechnieken.

Over AGA LAB print 60 jaar
Al zestig jaar lang heb je de mogelijkheid om als kunstenaar in het atelier alle druktechnieken toe te passen op je artistieke oeuvre. Ondersteuning, materiaal, de tijd en de ruimte zijn aspecten die je in AGA LAB  als kunstenaar en ontwerper nog steeds kan vinden. Ondertussen is de inhoudelijke werking van AGA LAB de laatste jaren mee geëvolueerd met de specifieke noden en de artistieke & conceptuele ideeën die kunstenaars en ontwerpers hebben.

De verschillende facetten van print; het onderzoek, ontwikkeling, creatie en presentatie, komen ruim aan bod in het jubileumprogramma dat AGA LAB organiseert komend jaar; We werken niet alleen in onze ‘gym’, we gaan aan de slag met onze buren het damesvoetbalteam, er zijn diverse Artist in Residence projecten o.a. met een Japanse game, een jubileumversie van Knust@AGA LAB, streetart met kids uit de buurt en we leggen een tijdreis af van 60 jaar vooruit in het Allard Pierson. Maar we starten met de kern van de zaak: de kunstenaars en ontwerpers van AGA LAB door de jaren heen! Wees welkom!

 


 

De expositie van ruim 100 kunstenaars, wordt feestelijk geopend door Fenna Ulichki, voorzitter van stadsdeel West. Tijdens de opening is er een ronde-tafelgesprek met verhalen van een aantal gebruikers, kunstenaars die print artistiek toepassen op steen, textiel en conceptueel: Elma Oosterhoff, Sophia Bentoh en Dennis Munoz Espadina. Gespreksleider is Maze de Boer, multidisciplinair kunstenaar werkend met installaties, video, fotografie en geluid, en tevens bestuurslid AGA LAB.

 

Over de gasten aan tafel

Elma Oosterhoff maakte bij AGA LAB vooral kleuren litho’s op groot formaat en werkte als beheerder. Haar hart ligt nog steeds bij de werkplaats en ze vertelt vol enthousiasme over AGA’s verhalen van vroeger.

Printontwerper Sophia Bentoh lanceert haar eigen zeefdruk-ontwerpen in een nieuwe collectie met de naam Ibileye. Het thema: Afrikaanse roots ontmoeten punk uit de jaren tachtig. Bentoh presenteert een caleidoscopische combinatie van expressieve etnische tekeningen, grafische vormen en ritmische kleuren.

Dennis Munoz Espadina is een jonge conceptuele kunstenaar, hij heeft een master afgerond op het Sandberg Instituut en nu net een Startstipendium van het Mondriaan ontvangen. Enkele projecten: Hocus Bogus Publishing, Wishy Washy Performance Event – Wash-O-Matic Amsterdam, Performance Rainerai tijdens Manifesta, Zurich. En werkte als vrijwilliger bij Knust@AGA LAB veel met riso.

 

U kunt de exposite van maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 17:00 bezoeken via de hoofdingang van het AGA LAB aan de Roos van Dekamaweg 7.

 

https://vimeo.com/288693493

 

Save the dates: 
– Vrijdag 28 september om 15:00 > Presentatie Weathering Prints, 3 channel video van Ursula Neubauer, Naan Rijks en Lucila Kenny.
– Vrijdag 12 oktober van 15:00 tot 17:00 > de finissage. Vanaf 17 – 19:00 uur kun je je werk meenemen.


Geplaatst

in

door

Tags: