PROJECTOPROEP VOOR KUNSTENAARS ROND INDUSTRIEEL ERFGOED EN LEVENDE ARCHIEVEN

Het residentieprogramma rond kunstonderzoek Iran-Europa nodigt Iraanse en Europese kunstenaars uit om een project voor te stellen over:

  • de mogelijke herwaardering, herziening en actieve herbestemming van een specifiek industrieel-erfgoedsite (zie onderstaande lijst). De kunstenaars moeten de site vanuit een nieuw perspectief benaderen, de locatie vernieuwende invullingen en functies geven voor vandaag en morgen, maar via kunst ook een link leggen tussen de historische achtergrond en mogelijk nieuwe bestemmingen in de toekomst;
  • het thema levende archieven (zie opmerking hieronder). Dit omvat een reeks verschillende benaderingen om er artistiek mee om te gaan: bestaande archieven, systematische archieven, niet-geclassificeerde archieven, nieuwe archieven, onvolledige archieven, verborgen archieven, enz.

 

Alle projecten moeten uitgewerkt zijn rond een vernieuwende verhaallijn, met gebruik van hedendaagse kunstformats of artistiek onderzoek. Ook de band met de gemeenschap moet worden aangehaald, onder meer via een samenwerking met lokale kunstenaars. Het resultaat van het residentieprogramma kan de vorm aannemen van tal van artistieke uitdrukkingen, zolang ze voorgesteld kunnen worden aan het publiek ter plaatse en op een andere locatie. Artistieke interventies ter plekke zijn mogelijk, maar ze moeten verplaatsbaar zijn en goedgekeurd worden door een artistiek comité. Op elke site krijgen de kunstenaars de kans om alleen rond het thema te werken of om een Europees-Iraans duo te vormen.

 

Inschrijven via HerMap-AiR@goethe.de vóór 30 augustus 2019.

Voor meer informatie;


Geplaatst

in

,

door

Tags: