Symposium [Resonating Spaces] – 16 maart – Brussel

Donderdag 16 maart wordt in LUCA School of Arts (Brussel, Belgïe) een symposium gehouden over: de waarde van residenties en werkplaatsen in Belgïe en Nederland. Deelname is gratis, maar inschrijven verplicht. Registreer hier.

Zowel residenties als werkplaatsen spelen een belangrijke rol in het kunstenlandschap. Ze bieden ruimte en mogelijkheid aan (jonge) kunstenaars om hun praktijk verder te ontwikkelen. Aan de hand van keynotes, getuigenissen en een infobeurs kunnen deelnemers kennismaken met het belang en de werking van residenties en werkplaatsen in België en Nederland.

Het belang van residenties en werkplaatsen wordt vanuit verschillende perspectieven belicht door keynotes en getuigenissen. De ervaringen van de kunstenaar en die van de residentie/werkplaats komen aan bod, net als de ruimere context waarbinnen residenties en werkplaatsen functioneren. Daarnaast is er een ontmoetingsmoment waar deelnemers kunnen kennis maken met een aantal residenties en werkplaatsen uit België en Nederland.

[Resonating Spaces] is gericht op kunstenaars, masterstudenten en alumni van de kunstopleidingen, docenten uit het hoger kunstonderwijs, professionele actoren uit de kunstwereld en beleidsverantwoordelijken.

PROGRAMMA
10u00: Onthaal
10u30: Inleiding door Philippine Hoegen
10u40: Keynote presentatie “Residencies and Future Cosmopolitics” door Taru Elfving (Frame Finland, Helsinki/Londen)
11u10: Conversatie tussen Hebe Verstappen (Textiellab, Tilburg) en Samira Boon (kunstenaar, Amsterdam)
11u40: Conversatie tussen Caroline Dumalin (WIELS Residency, Brussel) en Gil Leung (kunstenaar, Londen)
12u10: Debat gemodereerd door Philippine Hoegen
13u00: Lunch en Meet & Greet, informele ontmoetingen met werkplaatsen en residenties
16u00: Einde

Datum: donderdag 16 maart 2017
Tijd: van 10:00 tot 16:00
Locatie: LUCA School of Arts, Campus Brussel, Paleizenstraat 70
Kosten: Deelname is gratis, maar inschrijven verplicht. Registreer hier.

[Resonating Spaces] is een initiatief van Frans Masereel Centrum, Kunstenpunt, LUCA School of Arts en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, in samenwerking met AIR Antwerpen en Platform Werkplaatsen.


Geplaatst

in

door

Tags: