Terug- en vooruitblik: de hoogtepunten van 2016 en wat te verwachten in 2017

 

Onze mouwen zijn alweer opgestroopt; we hebben zin om te maken, te onderzoeken, te ontwikkelen, te delen en te presenteren!

 

Dat hebben we ook in 2016 gedaan. We veranderden – na 58 jaar – onze naam, verwelkomden 4 kunstenaars binnen het Tijdelijk Binnenland Atelier van het Mondriaan Fonds en ruim 20 (inter)nationale Artists-in-Residence. We gingen met elkaar in gesprek over Bio Art en ’transgenic’ prints. Brachten alle faciliteiten in één ruimte met de bouw van de entresol om nog meer kruisbestuiving te stimuleren. Ook presenteerden we nieuw werk van Maze de Boer op de Dutch Design Week onder meer.

 

Dit nieuwe jaar staan bijzondere samenwerkingen en projecten in de planning:

  • Begin april organiseren we East Type West Type, een project rondom het onderzoek naar Arabische typografie van Lara Captan. Dit doen we samen met onze collega Grafisch Werkcentrum Amsterdam en met Podium Mozaiek.
  • Eind juni volgt het project The Dinner Table van Patricia Kaersenhout in samenwerking met WOW Amsterdam, het Gildelab, ByBrown en bewoners uit de buurt.
  • De eerste maand gaan we er vol in: de laatste week van januari organiseren we in samenwerking met de Awagami Factory een interactieve demonstratiedag, ontvangen we studenten van de Rietveld Academie en nodigen we jullie van harte uit voor de masterclass van Glenn Brown en Mike Taylor ter ere van zijn overzichtsexpositie in het Rembrandthuis.

 

We verwelkomen jullie weer graag, de koffie staat klaar.

Het team en bestuur van AGA LAB wensen jullie een magnifiek mooi 2017 toe!


Geplaatst

in

door

Tags: