Drukken met plantaardige inkten – workshop 29 oktober

Drukken met plantaardige inkten en onderzoek naar de toepassingen hiervan

 

Met de jarenlange ervaringen opgedaan uit het onderzoeksproject Blauwe Maandag organiseren we 29 oktober een workshop ‘drukken met plantaardige verf’. We gaan in op het proces: van het kweken van de verfplant, naar het maken van de verfpasta, tot het toepassen in een druktechniek.

In de workshop gebruiken we kleuren van planten die in dit jaargetij actief zijn. Deelnemers maken kennis met het verwerken van plantendelen van gele kamille, walnoot en rabarber. Ook werken we met poeders van algen, indigo en kurkuma.

De keuze van het bindmiddel is afhankelijk van de verfstof en is bepalend voor de mogelijke toepassingen. In de loop van de middag gaan we proeven van zeefdruk, houtdruk of ets ervaren.

Deel van het onderzoek gaat in op de variatie van kleuren in de tijd: sommige verbindingen zijn jarenlang stabiel, waar anderen zich gedragen als levende kleuren, en veranderen. Een voorbeeld hiervan is te zien in onze samenwerking met Buro Belén (DDW 2015).

Je zult merken dat het werken met plantaardige verf of inkt ook een andere werkwijze en aanpak vergt. We zoeken deelnemers die zich graag laten verrassen!

De workshop wordt geleid door Naan Rijks en Jeroen Snijdewint
Kosten: € 175,-
Maximaal aantal deelnemers: 4 (deelnemers dienen ervaring te hebben met zeefdruk of ets).
Aanmelden via: verfplanten@agalab.nl

 

Beeld: foto genomen tijdens Bio Art Panel bij AGA LAB in april 2016


Geplaatst

in

door

Tags: