waw_lara

East Type West Type

Zaterdag 8 april is de opening van “East Type West Type”, een grensoverschrijdend project. Het project vertrekt vanuit de gedachte: Wat als de Arabieren de boekdrukkunst hadden uitgevonden? Hoe zou het gedrukte woord er dan uitzien? Tijdens de opening zijn er lezingen van Lara Captan en Kristyan Sarkis (Typotheque).

Lara Captan is een (letter)ontwerper, die uitgebreid onderzoek deed naar een nieuw, traditioneel-modern font voor het Arabisch. Geboren in Beiroet, nu woont en werkt zij in Amsterdam. Ze zoekt naar een manier om het Arabisch schrift terug te brengen naar zijn kalligrafische oorsprong. “If we dont’t have the tools, let’s make them.”

Kristyan Sarkis is een grafisch en letterontwerper uit Libanon, gevestigd in Nederland. Zijn belangrijkste motivatie is zijn fascinatie voor de eindeloze vormen van Arabische kalligrafie.

East Type West Type is een programma in samenwerking met GWA (Grafisch Werkcentrum Amsterdam), High on Type en Podium Mozaïek. Het programma bestaat uit onderzoek, workshops, lezingen en masterclasses op het gebied van niet-westerse typografie in combinatie met de verschillende grafische technieken.

Opening “East Type West Type”: zaterdag 8 april bij GWA van 16:00 tot 18:30 bij GWA (van 13:00 tot 15:00 miniworkshops met letters). Schrijf je hier in voor een uitnodiging.

Masterclass “Het Karakter van het Karakter”: zondag 9 april door High on Type bij AGA LAB. Lees hier meer over de masterclass en hoe je je kunt inschrijven.

 

Met dank aan: Amsterdams Fonds voor de Kunst, Prins Bernard Cultuur Fonds Noord Holland, Bestuurscommissie Oost en West.
Beeld: “waw” (de 27e letter van het Arabisch alfabet) vormgegeven door Lara Captan.