Masterclass “Het karakter van het karakter” (nog enkele plekken vrij!)

Tijdens het East Type West Type festival slaan de typejunkies van High on Type de handen ineen met de zeefdrukkers van het AGA LAB. Samen vormt dit de basis van de masterclass waarin de ambachten letterontwerpen & zeefdrukken verenigen.

Elke letter heeft een eigen karakter. Tijdens de masterclass zoeken we uit hoe ons schrijfgereedschap en de vormkeuzes dit beïnvloedt. Na het experimenteren met de verschillende tools en technieken kies je één favoriete uitkomst. Hiermee stellen we de traditionele grenzen van het letterontwerpen op de proef en werkt iedereen aan een individueel ontwerp.

Vervolgens maken we de stap naar productie door te gaan zeefdrukken. Hierin komen twee belangrijke aspecten van het ontwerpproces aan bod, namelijk kleur en compositie.

Iedere deelnemer werkt dus toe naar een poster met daarop één karakter. Deze worden allemaal gepresenteerd in de eindexpositie. Door in oplage te zeefdrukken gaat iedereen naar huis met een volledige serie! (één druk van elke deelnemer)

Het belooft een intensieve & ontzettend leerzame werkdag te worden vol lettergekte!

Er is geen vereist instapniveau. Met behulp van de vaardigheden van High on Type + AGA LAB zullen alle deelnemers in staat zijn een goede letter te zeefdrukken! Naast jouw enthousiasme hoef je verder niets mee te brengen. Alle benodigdheden zijn tijdens de dag aanwezig.

Datum: Zondag 9 april
Tijd: 10:00 – 18:00
Locatie: AGA LAB – De Roos van Dekamaweg 7, Amsterdam
Kosten: Regulier € 150,- / Studenten € 120,-
Inschrijven: info@agalab.nl > Vergeet niet je contactgegevens in de mail te vermelden, zoals je telefoonnummer en adres.


Geplaatst

in

door

Tags: